Leta i den här bloggen

onsdag 23 februari 2011

En stor och viktig tradition.....

är stundande och det är BOKREAn som drar igång idag. Nu för tiden är jag lugn när det gäller detta evenemang men för några år (hmmm..kanske är mer än några...kanske ca 8 år sedan...) när jag bodde i Lund var det en viktig högtid. Jag och tjejerna hade bokrea-vaka och fikade på kvällen och sedan tog vi cyklarna ner till stan och hängde på låset till Akademibokhandeln och Åhlens som öppnade kl 24.
Ett år tog jag min stora Haglöfsrygga med mig och fick plats med 16 böcker (och då pratar vi Brott & straff, utvandrarna etc) så jag höll knappt att komma hem. En gång missade vi sista bussen hem och då var det taxi som gällde. Snacka om att ta bokrean på största allvar. I år ska jag egentligen inte köpa fler böcker då vi har böcker i massor som inte har hunnits läsas under året, är VÄLDIGT duktig på att köpa 10 pocketböcker till semestern och sedan inte hinna läsa alla.....Sedan är det inte samma grej när man bor på landet och det enda alternativ som finns är ICA Maxi...är något speciellt med bokaffärer även om det är lite dyrare där....

Min dröm är att köpa ett helt system med String furniture och ha ett litet bibliotek där böckerna kan stå i bokstavsordning! För det första vet jag inte var detta utrymmet finns i vårt hus (även om vi har en stor kåk så kräver mitt bibliotek sin plats!) och sedan kostar hyllsystemet en förmögenhet så jag får börja köpa trisslotter!
Här kan ni se ett exempel på hur man kan göra med String furtiture:

Går bland annat att köpa på Svenssons i Lammhult

Är en riktig periodare nu för tiden när det gäller att läsa....får ta upp den karriären istället nu när jag snart går på mammaledighet.
Patrik jobbar kväll idag och jag ska hämta honom vid 8. Blir kanske ett besök på ICA Maxi innan ändå så jag får klämma och känna på lite böcker.....

Vi vill gärna ha en massa kommentarer på bloggen då vi ser att vi har många härliga läsare så kommentera på =)

Kram från Louise

3 kommentarer:

  1. Näämmen så ni har blivit med blogg :)
    Så trevligt. Själv har jag hållit på några år, fast min man hjälper minsann inte mig.
    Sting är min absoluta favorit oxå. Köpte lite kombinationer till vardagsrummet i höstas och i just love them :)
    Lycka till med bloggandet. Bilden på string är liiiiiiiiiiiite stor men en bild på stringhylla kanske inte kan bli för stor.
    hils
    Anna

    SvaraRadera
  2. Hej Anna,

    Vissa har det bra! :)
    Bilden är ändrad nu...
    hils
    Patrik

    SvaraRadera
  3. Hej hej
    Tänkte också på vår tradition när jag va nere på bokrean idag. Höll en klassiker i handen, men mindes för väl Brott och Straff :-) Och då blev det ingen klassiker!
    väntar fortfarande på kommentar till första inlägget :-)

    SvaraRadera