Leta i den här bloggen

tisdag 8 mars 2011

Patrik kom hem med en överraskning samt tisdagsbesök....

Idag på fm bakade Louise en massa fralloroch hittade ett recept som ej var provat innan (Louise har visst en del sådana som ligger i kökslådorna....) och resultatet blev toppen och här kommer receptet som var superenkelt:
1 L vatten
100 g jäst
1 dl olja
1 ägg
1 msk salt
2 msk socker
2,9-3 L vetemjöl
Till pensling: Ägg och vallmofrö

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt olja, ägg, salt och socker. Tillsätt vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen en stund och baka ut till små bullar eller baguetter om man hellre vill det.
Sätt ugnen på 250 grader och låt frallorna jäsa i 45 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda ca 8 min och låt sedan frallorna svalna under bakduk.
Så här ser resultatet ut!
Lite suddig bild tagen med Ifånen...

Louise hade besök idag av Ann-Marie och Ludwig (gammal klasskompis från högstadiet och hennes lilla grabb som är ca 9 mån) och vi hade lika trevligt som vanligt. Det är kul med vänner från förr som man kan återuppta kontakten med fast vi har bott i flera år med väldigt många mil emellan och att vi nu befinner oss på i samma fas i livet!

Patrik kom hem vid 5 och hade med sig en överraskning till sin älskling! En stor grattiskram fick L på internationella kvinnodagen samt en mumsig semla som snart ska förtäras. L tycker egentligen att det kanske bör finnas en internationell mansdag då det ändå är kvinnorna som bestämmer övriga dagar om året =-)

Till kvällsmiddag blev det potaismos och panerad torsk...inte sådan ihoppressad findus utan riktiga torskfiléer....å när man har lagt till sig med goda fiskvanor är det hiskeligt svårt att köpt fryst fisk på ICA....

Patrik har just precis bänkat sig framför TV:n för att kika på lite hockey...Djurgården spelar ikväll så vi hoppas på många mål för de röd/blå/gula =) Å att få höra låten klockan slår många gånger!

Ha en härlig tisdag- det ska vi ha!
Kram
P & L

3 kommentarer:

  1. haha..håller med du...fryst fisk är inte alls detsamma som färsk fisk :)

    frallorna ser ju smarriga ut :)
    Hoppas du har det bra L med att gå hemma och vänta på nersläpp (syftar då inte på hockey) :-)

    //anna

    SvaraRadera
  2. Tack vännen för en supertrevlig eftermiddag...lika trevligt som vanligt...mycket babbel blev det!! Ludwig somnade gott i kväll efter dagens aktiviteter =)!

    Frallorna var verkligen smarriga...jag funderar på att baka några i morgon!

    Ha det gott vänner!! Kram från Ann-Marie o Ludwig

    SvaraRadera
  3. Tack Anna, jag har det mycket bra, finns alltid något att pyssla med här hemma och det är skönt att ta det lite lugnt innan "nersläpp" (skönt uttryck btw!!) Hoppas pluggandet går bra och och glöm inte bort att stanna till på någon av dina löprundor!

    Å tack fina A-M för en härlig em...måste göras om snart! Baka på du =-) Kram

    SvaraRadera