Leta i den här bloggen

söndag 13 mars 2011

Familjen som pronerar...

I går invigde vi grillsäsongen (perfekt melodifestivalmat) och som tur var så hade det slutat regna så Patrik fick perfekt glöd till kycklingfiléerna som slängdes på grillen. Till köttet serverades klyftpotatis, sallad och en mangochutney sås, blev riktigt mumsigt! Och vi är nöjda med melodifestivalen även om Erik Saade inte tillhörde våra personliga favoriter men vi är inte förvånade! Och vi tror inte heller att det är en massa småflickor som har röstat utan lammköttet Saade går säkert hem hos Odd Molly-kvinnor också! Eller vad säger ni?
För er som vill testa en ny sås till det grillade i år så ligger receptet här under.
* 7 dl creme fraiche
* 1 stor finhackad rödlök (kan ta 2 st om man gillar rödlök)
* 2-3 msk Mango chutney
* 2-3 vitlöksklyftor
* Lite curry, efter smak
Receptet är för ca 4-5 personer

Denna söndag började vi med en promenad (för Louise) och en lite joggingtur för Patrik. Patriks skor är alltså nu invigda och han fick bara lite ont i fötterna. Det tar några rundor att vänja sig när man haft i princip helt utslitna springskor och köper nya, särskilt när man har pronationsskor (tror det heter så). Det betyder att man går inåt med fötterna och behöver stabilitet för att få ut löpsteget. Louise har samma dilemma så vi är verkligen familjen "gå inåt med fötterna". Undra hur Selma kommer att gå?

Louise har nu börjat få ont i ryggen, så nu blir det långa varma duschar och Patrik värmer vetekudden för fulla muggar. Sömnen hos oss båda är också lite orolig...kan vara att våra kroppar ställer in sig på det nya livet! L har dessutom börjat gå runt och må illa....är det ett tecken på att förlossning närmar sig eller är det någon annan bacill måntro?

Louise har också kommit på ett bra sätt att dryga ut föräldrapenningen, nu har hon (iofs med P´s hjälp) satt ut sin första annons på tradera. Ska bli spännande och se hur det funkar!

För övrigt ska Patrik jobba lite idag, har lite uppföljning på sälj att göra....vi försöker ligga steget före babyleverans så vi kombinera jobb och bebismys på ett ultimalt sätt! Patrik skulle egentligen åka till Helsingborg på tors men håller sig i hultet och är med på ett möte via tfn istället. Tur att utvecklingen av teknik har gått framåt =-)

kram från Älmhult

2 kommentarer:

  1. Den där såsen är det patent på! Vill ngn ha det så får dem köpa det:) skämt o sido! Nu är det inte långt kvar! Längtar tills vi får komma förbi och sniffa bebis:) kram på er!

    SvaraRadera
  2. Vi sprider gärna vänners goda recept, den är en favvo här hemma den såsen! Sköt om er, kram L

    SvaraRadera