Leta i den här bloggen

torsdag 17 mars 2011

Uppe med tuppen....

var i alla fall Louise idag, vaknade redan kl 5 och kunde inte somna om.
Patrik tog lite sovmorgon (om man jämför med de senaste veckorna på jobbet) och åkte hemifrån kl 07,20 då han har möte heeeeela em lång och kommer hem senare.

Vi startar upp dagen med receptet på de omtalade beskvierna. Håll tillgodo! Det blir ca 12 st av detta recept.

Ingredienser
275 g mandelmassa
1 st äggvita

Fyllning:


50 g choklad, mörk (70 %)
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Topping:


200 g choklad, mörk (70 %)

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan lite i taget. Det är viktigt att röra smeten slät mellan varje tillsats av äggvita så att smeten inte blir klumpig. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
2. Fyll en spritspåse med massan och spritsa runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
3. Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
4. Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna ca 30 min i kylskåp. 
5. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.


Nu får vi se vad denna soliga torsdag har att erbjuda!
Kram
L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar